Пререждане на керемиди

Ние сме една от най-големите фирми за пренареждане на керемиди в София и страната. Зад гърба си имаме доста голям брой извършени обекти. Някои от тях за училища, общини, халета, спортни зали и много други държавни поръчки. Ние NikBuildRepair сме достатъчно голяма фирма, затова приемаме и малки поръчки, като смяна или почистване на улук или премахване на теч от покрив.

Пренареждане на керемиди

Тук ще обърнем внимание на този вид ремонт на покрив който ще ви предпази покрива от протичане поне още 12 години. Много от покривите в София и не само са ремонтирани в предишния век. Тези покриви са още с кал под керемидите и нищо друго. при счупена, спукана или свлечена керемида, водата си намира място и протича. Пренареждането на керемидите е задължително на този вид покриви! Тук долу ще кача снимка от такъв покрив и ще ви обясня какво точно представлява целия ремонт.

Star pokriv s mnogo kal otdolu
Стар покрив в София с кал под керемидите. Пререждане на покриви

Първо се демонтират всички капаци и керемиди, почиства се калта под керемидите и се измита добре. След това се сменят част от изгнилите дъски или греди за да сме сигурни, че покрива ще издържи още дълги години, без да се счупи някоя от гредите, които държат покрива. След като сме сменили изгнилите части на покрива се прави двойна скара летви и се монтира мембрана под керемидите. отгоре се връщат и нареждат старите здрави керемиди, а ако не стигнат се купуват от същия вид здрави. Така покрива ще издържи още дълги години и ремонта не излиза толкова скъпо. Понякога има доста ламарини и тенекеджийски работи които са неизбежни и това може да оскъпи малко крайната цена.