„Тач“ Покриви в България

 

 

покрив - тип Тач със слама
покриви тип Тач – изолиран от растителност

Тач покриви са традиционни методи за ремонт на покрив, при който се използват сухи разстителности, като слама, тръстика и др. за да се създаде покривно покритие. Тач покривите все още се използват в някои страни, по-често се използват палмови листа. В много екзотични острови все още се правят така покривите заради екологичността, дизайна, естетиката и качествата си на устойчив материал. Сламения покрив с неговите кухини и неравности представлява страхотен изолатор. Осигурява пълна сухота. Но въпреки всичко, си иска своето поддържане. Когато се натрупват с мъх и вода, изолационните свойства намаляват. Минуса на този тип покриви – Тач, е че са лесно запалими.

Покрив от слама

Сламените покриви са много често срещани около екваториалните страни. Най-вече при народите като Инките и Маите. Използва се за покриване и на примитивни жилища и приюти. Първите сламени покриви се използваха преди години при започване на силното земеделие. преди повече от 200 години е било единственият общодостъпен покривен материал. Използването на слама за покриви започна да намаля постепенно в миналия век. След това започнаха да използват водната тръстика за покрив, но тя се използваше в по-влажните климатични страни. Така и стана, че имаше доста разнообразни стилове на покриви и в миналия век, като вид на слама, вид тръстика и т.н. 

slamen pokriv kak se pravi takuv pokriv
Сламен покрив

Покрив от водна тръстика

Това е най-здравият и издръжлив материал от екологичните. Имат издръжливост на пробиване и дълготрайността им на живот е около 55 години. Тръстиката се фиксира директно върху гредите, започва се от нивото на стрехите. Стоманени дръжки държат всеки слой тръстика и така се трупат слоеве, които правят покрива надежден. Има и друг вид тръстика и тя е пълнената. Представлява вид слама.

pokriv ot trustika
Съвременен ремонт на покрив със слама или тръстика

Специалисти по покривни ремонти, фирма която предлага ремонт на по-трудни покриви. Лесен начин за намиране на теч от покрив – обадете се на 0888518020 и ще ви помогнем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.